Упражнение 20

Аудио файл: 20

Lytteøvelse 20


Du hører beskrivelser af fem forskellige „fødevarer“.

1.
Vores produkter bliver pakket i folieposer som beskyttelse mod lys og luft, så forbrugeren altid åbner for et førsteklasses, sprødt og smagfuldt produkt. Luften i poserne sikrer, at indholdet ikke går i stykker.
Hvis ikke du er 100% tilfreds med de købte chips eller snacks,så kan posen og indholdet sendes til os sammen med et par ord om, hvad du er utilfreds med. Fortæl hvor og hvornår produktet er købt, så erstatter vi posen og refunderer portoen.

2.
Før i tiden spiste man den til al mad, men nu har mange mennesker svigtet den til fordel for ris og pasta. Det er en sund og herlig grønsag, rig på mineraler, vitaminer og fibre. Hver type har sit eget særkende, hvad angår udseende, kogefasthed ogsmag. Den er lige så nem at forberede som mange andre grønsager. Hvis du mener, det er besværligt at skrælle eller pille den, er der mange tilberedningsmåder, hvor det sletikke er nødvendigt. Det er kun din egen fantasi, som sætter grænserne.

3.
Langt det meste af det, vi indtager, får vi fra søde sager som sodavand, slik og kager. Danskerne indtager i gennemsnit, hvad der svarer til 41 kg om året. Dagligt svarer det til over 100 g – dobbelt så meget som Fødevarestyrelsenanbefaler.
Det indeholder hverken vitaminereller mineraleri modsætning til f.eks. frugter og bær. Det er grunden til, at man ofte omtaler det som tomme kalorier.

4.
De vokser på træerne, og de dyrkes i rigtig mange lande, bl.a. i Danmark. De findes i forskellige farver, gule, grønne, orange og røde. De spises oftest rå, men kan også koges til forskellige retter. Nogle er syrlige, mens andre er søde i smagen. De er fulde af vitaminer og rigtig sunde. Mange mennesker spiser dem hver dag, og de fleste mennesker kan lide dem.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: