Упражнение 27

Аудио файл: 27

Lytteøvelse 27


Du hører en fortælling om Claras travle dag.

Vækkeuret på mobilen ringer klokken syv. Clara kravler langsomtud af sin varme seng, mens hun gaber og gnider sig i øjnene. Hun vågner først rigtigt, da hun står under bruseren. Hun kunne blive stående her i timevis og nyde det varme vand, men det går ikke. Hun skal møde kl. otte. Og hendes mor plejer at sige, at hun skal spare på vandet. Irriterende! Når Clara bliver voksen, skal hun heldigvis selv bestemme. Så vil hun have et stort badekar, som hun kan fylde hver dag.

Efter badet hopper Clara i tøjet. De nye jeans passer perfekt og står godt til hendes pink yndlings T-shirt. Claras mor og far har travlt med deres avis og kaffe. Clara snupper mælken fra køleskabet og giver sig til at gumle på sine cornflakes, mens hun bladrer i det nyeste nummer af Ung-bladet. Victor, Claras lillebror, kommer susende forbi og snupper bladet ud af hænderne på hende. Ih, hvor kan han være irriterende!

Hun børster tænder med sin elektriske tandbørste, lidt grundigere i dag, end hun plejer, og skynder sig bagefter ud ad døren. Til sin 15–års fødselsdag fikhun inliner-rulleskøjter, og hun er allerede blevet ret cool til at løbe på dem. Hun slår sin rekord på syv minutter over til skolen.

I tredje time har hun idræt. Det er hendes bedste fag. I dag spiller de hockey. Det er et grimt sår, hun får på knæet, da Martin tackler hende. Ole, deres idrætslærer, renser såret med sprit og sætter et plaster på. Men Clara er hurtigt ovenpå igen, for hendes hold vinder, og Martin smiler sødt til hende og siger undskyld for det med knæet.

I spisefrikvarteret spiser hun sin leverpostejmad, sin chokolademad og sit æble. Klokken 13 skal hun med sin mor i byen for at handle. Clara skal have nye høretelefoner til sin iPod og taletid til sin mobil.

Om eftermiddagen skal Clara til håndbold nede i hallen. Det gårhun til hver onsdag. Hun er sej til håndbold og scorer fire mål. Da hun kommer hjem, er hun skrupsulten. Uhm, lasagnen står på bordet! Den ryger stadig, for den er lige kommet ud af ovnen. Victor kommer hjem fra fodbold og fylder vasketøjskurven med sit beskidte tøj. Han glemmer at vaske hænder, før han sætter sig ved bordet, så han bliver sendt hen til vasken.

Efter aftensmaden sender Clara en sms til Mathilde for at høre,om hun ikke kommer over. Mathilde bor lige på den anden side af gaden, så hun ringer på døren tre minutter efter. Clara har både computer og tv på sit værelse. De ser nogle musikvideoer og snakker om det tøj, sangerne har på. Bagefter spiller de lidt computerspil.

Senere på aftenen propper Claras far tøj i vaskemaskinen. Der er bunker af snavsetøj overalt. Mathilde skal hjem, for de skal begge tidligt op og i skole i morgen. Clara når lige at se, at Martin er online, før hendes far kommer ind på værelset og siger, at hun skal slukke for computeren og gå i seng. Inden Clara går i seng slukker hun alle standbyknapper, så der ikke bliver brugt for meget strøm. Men mobiltelefonen har hun altid tændt, for den bruger hun også som vækkeur.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: