Упражнение 36

Аудио файл: 36

Lytteøvelse 36

Du hører en nyhed om graffitihærværk.

De danske statsbaner bruger over 40 mio. kr. om året på at rense tog for graffiti.
Det var den særlige S-togspatrulje fra Københavns politi, der torsdag aften i sidste uge anholdt en 16–årig dreng, da han var i gang med at lave graffithærværk. Politiet havde skygget ham et stykke tid, og fælden klappede, netop som han med en bred pensel var ved at male sit særlige ,,tag” på gulvet af en togvogn på ØsterportStation i København.

Ved at sammenligne mærket med DSBs arkiv over graffiti kunne politiet fastslå, at den 16-årige og hans bande har bedrevet deres ulovlige virksomhed i mindst fire år.

Drengen indrømmede ca. halvdelen af hærværket allerede ved den første afhøring. Han er nu fængslet på en lukket institution, mens politiet leder efterhans medskyldige. De Danske Statsbaner har opgjort de skader, som den 16–årige og hans kammerater har forvoldt, til i alt 3,1 mio. kr. for 175 tilfælde af graffitihærværk. Et beløb,som de skyldige, hvis de bliver dømt, kan komme til at betale af på resten af livet.

Sidste år blev otte unge mænd af byretten i Silkeborg dømt til at betale i alt 1,6 mio. kr. i erstatning for graffitihærværk.

Inden for det seneste år er udenlandske graffitimalere fra Schweiz, England og Norge, som var på spil i Danmark, blevet idømt op til 40 dages ubetinget fængsel og har måttet betale flere hundrede tusind kr. i erstatning for deres aktivitet med spraydåserne.

Mændene blev fældet af Hovedbanegårdens overvågningkamera og fotos fra en bus. De blev tidligere i dag varetægtsfængsel i 26 dag efter grundlovsforhør i Københavns dommervagt.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: