Упражнение 39

Аудио файл: 39

Lytteøvelse 39

Du hører fire nyheder om kriminalitet.

1.
En politimand, der tilfædigvis kom forbi et bankrøveri i Ballerup, fik stoppet den flygtende røver.
Ifølge politiet var det Jyske Bank, som blev udsat for røveriet. Betjenten, der var klædt i civil, var i området i en anden anledning, men han blev prajet af folk, der havde set røveriet i banken gå i gang. Han fulgte derfor efter røveren, da han flygtede med pengene.
Da røveren satte sig ind sin bil, skød betjenten to gange mod hjulene, og det fik gerningsmanden til at overgive sig. Nu skal statsadvokaten undersøge politimandens brug af tjenestevåbnet.

2.
Politiet blev tilkaldt til en ejendom i København i aftes. Det var et ældre ægtepar, som ringede, fordi der var så meget ballade fra lejligheden ovenover. Det viste sig at tre mænd var trængt ind i lejligheden ovenoverægteparet og i den forbindelse blev der affyret to–tre skud, oplyser politiet. Skuddene blev efter alt at dømme affyret fra en gaspistol, og ingen kom til skade. Politiet anholdt to mænd i lejligheden, men man mener, at en af gerningsmændene er sluppet væk. Det vides ikke endnu, hvorfor mændene trængte ind i lejligheden.

3.
Politiet i København har anholdt og sigtet to mænd for at have stjålet en ældre dames pung, oplyser politiet. Den ene af mændene havde holdt øje med kvinden, mens hun vekslede penge på Hovedbanegården. Da de to mænd senere sprang på kvinden, forsøgte hun at vifte dem væk med sin stok, mens de pressede hende op mod en væg og stjal 12.000 kroner frahende. Mændene blev fældet af Hovedbanegårdens overvågningskameraer ogfotos fra en bus. De blev tidligere i dag varetægtsfængslet i 26 dage efter et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

4.
Tre lommetyve blev fremstilet for en dommer med krav om varetægtsfængsling, efter at nogle politibetjente havde skygget en gruppe unge mennesker gennem byen. De unge mennesker blev spottet på Vesterbro og blev fulgt ind i byen ogblandt andet hen til Strøget. De to af de unge distraherede offeret og skærmede af, så offeret ikke så, at en tredje person stak hånden ned i personens taske. Da det lykkedes gruppen at få en pung op af en kvindes taske, slog betjentene til og anholdt dem. Politiet advarer mod lommetyve og siger, at de i dag er så dygtige, at man end ikke opdager, at man bliver bestjålet. Så det er bare med at passe på sine ting.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: