Упражнение 51

Аудио файл: 51

Lytteøvelse 51

Du hører en fortælling om en dreng og hans hverdag.

Emil Paulsen er 15 år og går i 9. klasse på Hellerup Skole. Uden for skoletiden arbejder Emil som servicemedarbejder i supermarkedet ISO, men får også tid til både lektier og vennerne.

Emil går i 9. GH på Hellerup skole, hvor samfundsfag er et af yndlingsfagene.

”Samfundsfag er meget interessant, og så er det et ret vigtigt fag, synes jeg. I kemi er forsøgene meget sjove, men jeg er ikke så glad for teorierne bag kemien.

”Der er nok ikke så stor forskel på 8. og 9. klasse. Niveauet er lidt højere, og så er vi begyndt at tænke lidt mere på de eksamener vi skal op i til sommer.”

Når Emil ikke går i skole eller laver lektier derhjemme, så er han enten sammen med vennerne eller på arbejde i ISO. Som servicemedarbejder hjælperhan butikkens kunder og fylder op med varer på hylderne.

“Jeg arbejder i ISO to gange om ugen i omkring 9–10 timer i alt. Jeg arbejder mest for at tjene penge, men det er også meget sjovt at arbejde der, for alle i afdelingen er drenge på min alder.”

”Jeg tjener meget godt og sparer lidt op, så jeg ikke skal arbejde, når jeg kommer i gymnasiet. Det tror jeg ikke, jeg får så meget tid til.”

Selv om Emil har travlt med både skole og fritidsarbejde, så får han også tid til at se sine venner.

”Jeg har både tid til venner og lektier ved siden af skolen og arbejdet, men det hele bliver lidt mere presset. Jeg prioriterer mine venner ret højt og får derfor slet ikke tid til at dyrke noget sport. Hvis der var tid til det, kunne jeg egentlig godt tænke mig at dyrke lidt sport, men mest for bare at få lidt motion.”

Efter 9. klasse har Emil tænkt på måske at tage 10. klasse med,men hans lærere siger, at han sagtens kan gå videre til gymnasiet efter 9. klasse, og så synes han, at det ville være lidt spild af tid.

”Jeg har overvejet at tage på teknisk skole, men en studentereksamen kan man jo bruge til rigtig mange ting. Der er mange af mine venner, som skal på gymnasiet efter sommerferien, og der er mange, som allerede er startet. Jeg overvejer at søgeind på Christianshavns Gymnasium, hvor nogle af mine venner går.”

”Jeg har tænkt mig at skulle på besøgsdag på flere forskellige gymnasier for at se, hvordan de er. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal efter gymnasiet, så jeggår mest efter, om der er et godt socialt miljø på skolen, men jeg har hørt, at Christianshavns Gymnasium også skulle være godt sådan rent fagligt.”

”Jeg ved ikke helt, hvad jeg engang vil arbejde med. Jeg har tænkt lidt på at blive scenetekniker i en koncertsal eller på et teater. Jeg har prøvet at være i praktik som scenetekniker, og det var meget sjovt.”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: