Упражнение 8

Аудио файл: 08

Lytteøvelse 8


Du hører to unge fortælle om motion og sundhed.
Lyt og sæt kryds ved det rigtige svar.
Jeg hedder Patrick. Jeg er 15 år og kommer fra København:
Jeg får mere energi de dage, hvor jeg bevæger mig, og jeg kan mærke, jeg bliver i bedre humør. En af mine venner spiser usundt og dyrker aldrig motion – han er altid totalt sløv og falder hele tiden i søvn. Man bliver ikke træt af at røre sig – man bliver tværtimod friskere og bedre til at koncentrere sig.
Jeg holder fri fra det hele, når jeg dyrker sport. Det er lidt som at være i en anden verden. Når jeg svømmer, slapper jeg fx meget af, og når jeg er færdig,har jeg det godt med min krop. Hvis du ikke ved, hvilken form for motion, der er sjov for dig, kan du bare prøve en masse forskellige ting, så finder du til sidst noget, du kan lide. Lad være med at give op, bare fordi du ikke kan lide at spille fodbold eller gå til karate.

Jeg hedder Rikke. Jeg er 14 år og kommer fra København:
Jeg cykler ti km hver dag: Fem til skole og fem hjem. Og så er jeg spejder og går lange ture. Nogle synes måske, det lyder kedeligt, men efter at have været på en weekendtur, hvor du har gået 30–40 km, føler du virkelig, at du har præsteret noget. Du har røde kinder og føler dig meget sund og frisk. Hvis jeg går en tur midt i alle lektierne, så kan jeg mærke, at tankerne bliver meget klarere, og jeg bliver bedre til at koncentrere mig. Før jeg begyndte at gå ture med spejderne, var jeg ofte småsyg og forkølet, men det er blevet meget bedre nu.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: