En liste over de bedste danske film

9 Апр

Den skaldede frisør

Post image for Den skaldede frisørby Helge Vang Andersen

‘Den skaldede frisør’ handler om brudeparret Astrid og Patrick, der skal giftes i byen Sorrento i det sydlige Italien og om deres to familier.

På den ene side har vi brudens mor Ida, der er smuk, men desværre kræftsyg, så hun har ikke noget hår på hovedet og som lige har forladt sin mand gennem 25 års ægteskab. Manden, burdens far, er dog selvfølgelig også med til brylluppet – med hans nye blondine-kæreste Thilde. Og til sidst har vi Astrids bror Kenneth, der er soldat og har et meget voldsomt temperament.

På den anden side har vi gommens far Philip, der er en engelsk og lettere distræt forretningsmand (spillet af Pierce Brosnan). Han er endnu ikke blevet helt komfetabel med at bo i Danmark og har det også stadig svært efter hans kones for tidlige død.

Alle disse forskellige karakterer gør filmen til en sjov og underholdende komedie af Susanne Bier.

En kort en lang

Post image for En kort en langby Helge Vang Andersen

Da Jacob (spillet af Mads Mikkelsen) frier til sin kæreste Jørgen (spillet af Troels Lyby), får han selvfølgelig et rungende, stort og inderligt ”Ja”. For Jacob er helt fra barnsben vant til at få alt det ønsker sig. Men så er det, at hans hormoner begynder, at drive gæk med ham. Han bliver nemlig temmelig ubelejligt forelsket i den dejlige Caroline (spillet af Charlotte Munck).

Jacob prøver forgæves at undertrykke sine nye og overraskende følelser, men affæren med Caroline tager fart. Det hele bliver ikke mindre komplicerede af at Caroline bliver gravid, at hun er lever sammen med Jørgens bror og at Jørgen og vennerne lige så stille begynder at fatter mistanke til Jacob. Fuldstændig forvirret og meget lykkelig bliver han nødt til at vælge – og det er svært for Jakob når han er vant til at få alt og også denne gang gerne vil have det hele.

Adams æbler

Post image for Adams æblerby Helge Vang Andersen

Præsten Ivan (spillet af Mads Mikkelsen) ser det som sin største opgave at hjælpe og støtte sine medmennesker – specielt dem, der er kommet i uføre.

Ivan modtager derfor også nynazisten Adam (spillet af Ulrich Thomsen) med åbne arme i hans verdensfjerne kollektiv, der allerede består af den rørstrømske Sarah, den tidligere tennisstjerne og alkoholiske kleptoman Gunnar og den meget hævngerrige butiksrøver Khalid.

Men det er ikke fryd og gammen for præsten Ivan, for han har nemlig også selv en temmelig svingende forståelse af virkeligheden. Og snart vælter skeletterne frem og skaber problemer i paradiset.

Instruktøren Anders Thomas Jensen (der også har instrueret De Grønne Slagtere og Blinkende Lygter) har med Adams Æbler begået endnu en salig humoristisk og satirisk komedie. Adams æbler er en vitaminbombe af sjove replikker, sort humor og blodrøde kirketæsk.

Rich Kids

Post image for Rich Kidsby Helge Vang Andersen

I “Rich Kids” følger vi en række rige unge piger og drenge fra Holte og Hellerup området. De kommer alle fra meget traditionsrige og konservative familier, hvor magtfulde mennesker med store ambitioner styrer deres eget og andres liv. De unge føler sig på forskellige måder svigtet af deres forældrene. De bruger derfor deres liv på at overskride grænser, hævne sig mod dem, der har svigtet og generelt bare søge opmærksomhed. Gennem et hemmeligt liv, langt væk fra normale normer, moral og etik, lever de et liv hvor penge, sex, magt, stoffer og dunkle hemmeligheder er det over det hele. Vi får i denne film et indblik i en livsstil, som kun få unge har og som faktisk ikke er så godt som man skulle tro. Mange af dem endelig nemlig med at bukker unde og får ar for livet.

Flammen og Citronen

Post image for Flammen og Citronenby Helge Vang Andersen

København, 1944. Modstandsgruppen Holger Danske har travlt, ikke mindst den effektive og kompromisløse Bent, også kaldet Flammen og den følsomme Jørgen, der har dæknavnet Citronen. En ordre fra deres chef Winther sår tvivl hos Flammen. Han mener, at der er noget galt. Og fornemmelsen af en skjult dagsorden forstærkes af den smukke, men mærkelige kurér Ketty.

Headhunter

Post image for Headhunterby Helge Vang Andersen

I ‘Headhunter’ er den 35-årige, tidligere erhvervsjournalist Martin Vinge blevet en succesrig headhunter med et kompliceret privatliv. I al fortrolighed bliver han kontaktet af den gamle N.F. Sieger, koncernchefen for Danmarks største rederi- og olieimperium. Sieger bestiller Martin til at finde en alternativ arvtager til virksomheden, frem for hans egen søn, Daniel Sieger, som egentlig er koncernens kronprins. Martin kaster sig ud i at finde den person, som skal kunne leve op til den gamles krav om at kunne føre dynastiet ind i en ny æra. Han opdager dog snart at den gamle direktør har andre agendaer og inden længe bliver Martin trukket ind i et brutalt og uigennemskueligt magtspil bag limousinernes og bestyrelseslokalets tonede ruder. ‘Headhunter’ har Lars Mikkelsen i hovedrollen som Martin.

Sorte kugler

Post image for Sorte kuglerby Helge Vang Andersen

Den fallerede ejendomsmægler Alex Kleins (Anders Matthesen) liv er på katastrofekurs. Ikke nok med at markedet og hans karriere ligner en Trabant fra før Murens fald, han har også en kone (Iben Dorner) med succes. Og en familie med irriterende vaner. Og kunder med dårlig smag og for mange penge. Og 14-årige barristaer, som tror de kan kende forskel på højlandskaffe, indsamlet af jomfruer ved midnatstide og den fra Brugsen. Så der er rigeligt at være bitter over. Det er han så. Meget. Så meget, at da det en dag går hen og bliver alvor, er han ikke helt udstyret til at ride stormen af på den empatiske måde…

Blinkende lygter

Post image for Blinkende lygterby Helge Vang Andersen

Med 4 millioner kroner i en kuffert og en sportstaske fyldt med skydevåben er de fire småkriminelle barndoms-venner Torkild, Coke fikserede Peter, skydegale Arne og evigt spisende Stefan på vej sydover til en ny og bedre tilværelse i Barcelona. Men…pengene er stjålet, Peter pisbløder fra skudsår og bilen bryder sammen allerede i Jylland. Løsningen er at krybe i skjul på en meget nedlagt kro og gøre sig så lidt bemærket som muligt. Problemet er bare, at de har forbandet svært ved at holde lav profil.

Armadillo

Post image for Armadilloby Helge Vang Andersen

Krigs-dokumentaren ‘Armadillo’ er historien om to unge mænd, Mads og Daniel, der mister deres uskyld i krigen i Afghanistan. Eventyrlystne og med åbent sind tager de fra Danmark på deres første udstationering. Filmen er en rejse ind i de unge soldaters sind og en undersøgelse af, hvad det vil sige at være i krig. Politik møder praksis når det internationale samfunds intentioner om demokratisering og udvikling støder sammen med krigen på mikroniveau. ‘Armadillo’ er et karakterdrevet, psykologisk drama, der undersøger den komplekse og ekstreme situation i Afghanistan.

I Kina spiser de hunde

Post image for I Kina spiser de hundeby Helge Vang Andersen

Et bankrøveri ændrer alt for bankmanden Arvid (Dejan Cukic). Han bliver dagens helt i medierne, da han under røveriet slår bankrøveren (Peter Gantzler) ned. Derimod blegner hans heltestatus, da han kommer hjem og finder ud af, at kæresten (Trine Dyrholm) har forladt ham. Til gengæld opsøges han af bankrøverens vrede kæreste Astrid (Line Kruse), der fortæller, at de stjålne penge skulle have været brugt til kunstig befrugtning. For at gøre det godt igen, opsøger Arvid sin kriminelle bror (Kim Bodnia), men konsekvenserne heraf er temmelig uoverskuelige….. Broren skal hjælpe Arvid med at røve en pengetransport. Sammen med kokkene Martin og Peter (Nikolaj Lie Kaas og Thomas Villum) vikles Arvid nu ind i en vanvittig række af hændelser i forsøget på at hjælpe det barnløse par.

Brødre

Brødre omslag

Michael har styr på sit liv. Han har en velfungerende karriere i militæret, en smuk hustru og to døtre. Hans lillebror, Jannik lever derimod et driverliv på kant med loven. Da Michael sendes på FN mission i Afghanistan ændres balancen mellem de to brødre for altid. Michael meldes savnet og formodet omkommet, og Sarah søger trøst hos Jannik, der uventet tager ansvar – for sig selv og for familien. Men snart står det klart, at deres følelser har udviklet sig til andet og mere end gensidig sympati. Da Michael vender hjem fra et traumatisk fangenskab i de afghanske bjerge er alting forandret…

Midt om Natten

Midt om Natten omslag

På Nørrebro i København har 24 unge hjemløse besat en saneringsmoden ejendom, politikeren Kaj Buhmann (Poul Bundgaard) fra det moderate folkeparti kræver lov og orden overholdt, og forlanger huset rømmet ved politiets hjælp, han forlanger BZerne sat ud. Politiets første besøg ender med, at den veltalende Arnold (Erik Clausen) taler dem ud af gaden, men de kommer talstærkt tilbage om natten. BZerne barrikerer sig, og politiet må bruge vold for, at skaffe sig adgang til lejlighederne…

Skuespillere Erik Clausen, Holger Boland, Kim Larsen, Birgitte Raaberg
Instruktør Erik Balling
Genrer Danske film, Drama, Komedie

Nattevagten

Nattevagten omslag

Vi møder to jurastuderende venner, Martin og Jens. Den ene er nogenlunde fornuftig, den anden er nærmest bindegal. Midt under en forelæsning indgår de et væddemål om, der først kan stille den anden på en prøve, som han ikke tør gennemføre. Det, der starter som en leg, bliver langsomt mere og mere alvorligt. Men, navnlig Martin skal få større problemer endnu. Han tager et sommerferiejob som nattevagt hos Retsmedicinsk Institut. Her kommer han i kontakt med kriminalkommisær Wörmer (Ulf Pilgaard), der efterforsker en række uhyggelige mord. Pludselig begynder der at ske mystiske ting i kældrene. Nogen prøver at gøre Martin sindssyg. Han hvirvles ind i et spind af veltilrettelagte indicier, der peger på ham selv som morderen.

Skuespillere Kim Bodnia, Nikolaj Coster-Waldau, Ulf Pilgaard, Sofie Gråbøl
Instruktør Ole Bornedal
Genrer Danske film, Skræk, Thriller

Pusher

Pusher omslag

En heroin-deal slår fejl. Pusheren, Frank, kommer dermed til at skylde sin bagmand flere hundrede tusinde kroner og tvinges dermed til at snyde, sniffe, hustle, tæve og myrde sig gennem København for at skaffe de kontanter, der kan redde hans liv. Kort sagt må hovedpersonen, efter han er blevet bustet af strisserne, ud på en mareridtsagtig jagt på en formue i kontanter, så han kan betale sin gæld med penge i stedet for livet…

Skuespillere Vanja Bajicic, Nicolas Winding Refn, Zlatko Buric, Kim Bodnia
Instruktør Nicolas Winding Refn
Genrer Danske film, Thriller

Gasolin

Gasolin omslag

Skuespillere Susanne Mertz, Roy Thomas Baker, Franz Beckerlee, Søren Berlev
Instruktør Anders Østergaard
Genrer Dokumentar, Musik & dans

Det her er filmen om Gasolin’ – den sande fortælling om et ualmindeligt sammenspist orkester, som i løbet af sine ni års levetid tilbragte næsten alle døgnets vågne timer i hinandens selskab, til trods for at konflikter og skænderier var dagens orden, fordi sangeren Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee stod på hver sin musikalske planet – en konflikt som samtidig gav bandet den nerve, som har gjort mange af sangene til klassikere. Dette er også historien om, hvordan musikken blev til. Hvordan eksempelvis Kim Larsen vendte tilbage til bandet efter at have oplevet Steppeulvene ved en koncert, og havde en åbenbaring om, at Gasolin’ måtte sadle om og synge dansk, ikke engelsk. Kort tid efter havde bandet skabt sangen “Langebro“ og resten er, som man siger, historie. En historie, der kortlægges gennem åbenhjertige interviews med hovedpersonerne selv og dem som var omkring bandet, masser af arkivmateriale og så er filmen sidst, men ikke mindst spækket med ‘gassernes’ herlige musik. Anders Østersgaards portræt af Gasolin’ kommer hele vejen rundt om Danmarks til alle tider største rockband. Fra den spæde begyndelse i slutningen af 60’erne blandt hippier og slumstormere på Christianshavn, over berømmelse i hele Skandinavien og indtil bandets interne konflikter sætter et punktum for samarbejdet i 1979.

Zappa

Zappa omslag

Skuespillere Lone Lindorff, Solbjørg Højfeldt, Arne Hansen, Adam Tønsberg
Instruktør Bille August

Ungdomsfilm, der udspiller sig i en københavnsk forstad omkring 1960. Hovedpersonerne er tre drenge i femtenårsalderen, Bjørn (Adam Tønsberg), Mulle (Morten Hoff) og Sten (Peter Reichhardt). Sten er den ledende dreng og lokker de andre ud i kriminalitet, men er selv et tragisk tilfælde med forfærdende kærlighedsløse familieforhold. På et tidspunkt gør Bjørn og Mulle oprør mod ham, og det går meget voldeligt til.

Mifune’s sidste sang

Mifune's sidste sang omslag

Skuespillere Paprika Steen, Sofie Gråbøl, Iben Hjejle, Jesper Asholt
Instruktør Søren Kragh- Jacobsen
Genrer Danske film, Drama, Internationalt, Komedie

Den nygifte Kresten, der har løjet sig forældreløs, må pludselig forlade sit karrierejob og Københavns yuppie-cirkler, da han tvinges til at tage til sin fars begravelse på Lolland. På den fædrende gård genser han sin ældre bror Rud og beslutter at ansætte en, der kan tage sig af ham. Men den nyansatte hushjælp Liva, viser sig at være en dyr escortpige, der er på flugt fra storbyen. Og hun har kufferten fuld af hemmeligheder. Med en meget mistænksom kone på vej til Lolland, en tosset bror i baghaven, gamle fjender på gårdspladsen, og en smuk kvinde i soveværelset, er det måske så småt på tide for Kresten at bekende kulør.

Forbrydelsen – Sæson 1, Vol. 1 & 2

Forbrydelsen - Sæson 1, Vol. 2 omslag

Skuespillere Ann Eleonora Jørgensen, Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen
Instruktør Henrik Ruben Genz, Kristoffer Nyholm
Genrer Danske film, Drama, Television, Thriller

For efterforskningsleder Sarah Lund (Sofie Gråbøl) er opklaringen af mordet på Nanna Birk Larsen nærmest blevet en besættelse: Hun må finde gerningsmanden, også selv om hendes chef har taget hende af sagen og givet den til hendes kollega Jan Meyer (Søren Malling). Jan er Sarahs diamentrale modsætning, men må erkende, at Sarah er uundværlig for efterforskningen. Ti dage inde i efterforskningsarbejdet er de for en sjælden gangs skyld enige: Ingen af dem fatter, hvad eller hvem det er, deres chef tilsyneladende dækker over…

Kongekabale

Kongekabale omslag

Skuespillere Nicolas Bro, Lars Brygmann, Ulf Pilgaard, Søren Pilmark
Instruktør Nikolaj Arcel
Genrer Danske film, Drama

Den unge journalist Ulrik Torp, bliver som Dagbladets ny mand på Christiansborg vidne til en nådesløs magtkamp i Midterpartiet, efter partiets karismatiske leder bliver alvorligt kvæstet i en bilulykke. Det hele bryder løs i løgne og mediespekulation med store menneskelige omkostninger tillfølge. Ulrik kommer efterhånden på sporet af en kynisk konspiration, der involverer landets kommende statsminister, og han bliver besat af at finde sandheden. Men ingen vil lytte til ham, hverken politikere eller journalistkolleger, og mens valgdagen nærmer sig, står Ulrik alene i kampen mod magtens centrum.

Matador

Skuespillere Bent Mejding, Malene Schwartz, Buster Larsen, Ove Sprogøe
Instruktør Erik Balling
Genrer Danske film, Drama

Matador handler om livet i en lille provinsby, Korsbæk, i tiden begynder en masse intriger, da det bedre borgerskab føler deres magt truet, og det giver naturligvis en masse problemer, som ikke bliver mindre da Anden Verdenskrig for alvor starter.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: