Варианти за евтини учебници за новия семестър

7 Авг

bokk_shelf

Септември наближава и новата учебна година тепърва предстои… Срещал съм много пъти въпросът: От къде мога да си купя евтини учебници в Дания? из форумите във фейсбук. Затова реших да напиша една кратка статия- съвет по тази тема.

Не е тайна, че учебниците по която и да е университетска дисциплина са ужасяващо скъпи. Учебници за по 400- 800 крони със съмнителна стойност на съдържанието – не мерси.

Най-евтините алтернативи на това да дадете тези пари за нов учебник са:

1. Вземете по-старото издание от университетската библиотека. Като цяло съдържанието на книгата не е качествено по-различно. Евентуално упражненията/задачите биха били малко по-различни.

2. Ако първата опция не е валидна във вашия случай: Купете книгата от някоя от онлайн книжните борси pensum.dk, dba.dk, amazon или ebay. Използвам момента да промотирам Pensum, понеже широко се използва сред университетските среди в Дания и там може да намерите голяма гама от учебници в кажи-речи всяка дисциплина.

3. Ако не ви пречи да четете учебника на pdf има 2 опции:

  А) Свалете учебника от нета;

  Б) Ако опция А не е приложима – Наемете книгата от библиотеката и я сканирайте на университетския принтер. (Покажете им кой е господарят. Пиратството не ограбва, а обогатява бедните студенти) Cost-benefit analysis: 3-4 часа загуба на време и един доволен випуск.

Надявам се да съм бил полезен с тази информация. Ако имате други полезни съвети, с които да допълните статията – драснете по един коментар.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: