Фитнес в Дания

1 Февр

NYEscale-TheSkinny

Използвам възможността с тази кратка публикация да изразя колко съм впечатлен от датското общество и от фактът, че голяма част от него спортуват активно. Няма как това да не ме радва и донякъде да не предизвиква яд за това защо в България не се предоставят толкова много възможности на хората от всички възрастови групи да спортуват. Да, вярно някои ще кажат навремето какво било, а сега с тази демокрация всичко се…

Да, но това не ме успокоява по никакъв начин. Но все пак не искам да задълбавам в размисли и страсти за това как ще ги стигнем датчаните, но бих искал да Ви представя няколко алтернативи за фитнес в Дания.

Нещото, което ме очарова в датските фитнеси (или поне в тези, в които съм бил) е, че не са препълнени с човекоподобни, приличащи повече на горили, отколкото на хора, а напротив има спортуващи от всякакви възрасти, от начинаещи до напреднали (фитнес-маниаци). Друг факт, който не мога да не спомена е, че атмосферата е някак си дружелюбна и подканяща за ефективна тренировка.

В Дания има няколко по-големи фитнеса, за които знам, а също така и много малки местни зали. Големите фитнес центрове са:
http://www.fitnessworld.dk/

http://www.fitnessdk.dk/

http://www.freshfitness.dk/

От трите, Фреш фитнес предлага най-ниските цени за членство. Качеството на фитнес залите на Фреш фитнес си е на същото ниво, както и на останалите места, но единствения недостатък е, че има зали засега само в 4 града – Олборг, Рандерс, Одензе и Копенхаген. Фитнес дк и Фитнес уърлд предлагат промоционални цени за членство от време на време. Промоциите понякога предлагат тренировки за по 150 кр на месец, което както и да се погледне си е супер оферта.

За финал ще добавя няколко книги за тренировки, здравословно хранене и справяне със стреса на датски. Така ще може да упражнявате лексиката си на тема фитнес и здравословно хранене, докато тренирате с някой познат във фитнеса.

Alun Biggart – Kosttilskud og sportsernæringprodukter – Forbedrer de ydeevnen, og er de sunde for dig [2009]

Alun Biggart & David Bonde – FUNktionel Træning – Den hurtige, sjove og effektive måde at opbygge din drømmekrop på [2009]

Birgitte Nymann – Kom af med din stress – Kostråd og øvelser der giver energi og overskud i en travl hverdag [2007]

Jacob Søndergaard – Sixpack på 6 uger – Manual til at blive skarp og veltrænet – året rundt [2012]

Lotte Paarup – Træning med elastik [2012]Sundhedsstyrelsen – Sund mad og fysisk aktivitet [2006]

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: